sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Eläkeliiton Turun alueen aluekokouksen antia

Turun alueen aluekokous kokoontui perjantaina 14.10. Naantalissa Aurinkosäätiön palvelutalon Aurinkokammarissa. Kaikkien 14 yhdistyksen edustus oli paikalla.

Reima Eskola on täysin palvellut oltuaan sääntöjen salliman kuusi vuotta piirin puheenjohtajana. Monelta taholta Reimaa kiiteltiin ja tiedoksi tuli, että potkuja ei Reima saanut, vaan säännöt eivät anna armoa hyvällekään miehelle.

 Onneksi on edes yksi ehdokas seuraajaksi. Monenlaista vitsiä lensi miehen mitasta ja vertausta Reimaan. Reimahan hipoo kahta metriä ja ehdokas on, en nyt sano paljonko lyhempi. Ehdokas on Juhani Tynjälä Marttilasta. Hän on maaseututaustainen, lukenut hallintotieteita Tampereella, ollut kunnansihteerinä Haapavedellä ja Marttilan kunnan johtajana 42 vuotta. Koska Tynjälä on Alavudella syntynyt on hänellä terve kateus; "Minun pitää saada se, mikä kaverilla on". Mies vaikutti kovasti huumorintajuiselta ja hyvin esiintymiskykyiseltä. Tynjälä ihmetteli sitä, ettei ainakaan vielä ole muita ehdokkaita: "Olenko niin ylivoimainen, ettei muut rohkene lähteä kisaan vai onko tämä homma niin työläs, ettei kukaan viitsi". Varsinais-Suomen piiri on suuri piiri, toiseksi suurin Eläkeliiton piireistä.  Kaiken kuulemani ja näkemäni perusteella olisin valmis antamaan Juhani Syrjälälle valtakirjan vaativaan tehtävään. Muistan erityisesti sen, että hän lupasi pyydettäessä tulla myös yhdistyksiin.

Reima Eskola piti vielä "lähtösaarnan". "Kaustisilla on ensi kesänä Eläkeliiton kesäjuhlat ja sinne pyydetään valmistamaan aitaa. Seinäjoelle valmistettiin viime kesänä lehmiä. Karjahan on nyt ollut tämän ajan valtoimenaan. Ensin tulisi olla aita ja sitten vasta lehmä."
Kokouksessa oli aikaisemmin jyrkin sanoin annettu huutia eläkeläisjärjestöjen yhteiselin Eetulle, koska se ei tarpeeksi ärhäkästi aja eläkeläisten asiaa. Reima pyrki hillitsemään kritiikkiä. Vaikka olen Reiman kanssa samaa mieltä siitä, että jyrkät kannat saattavat olla enemmän haitaksi kuin hyödyksi, olin hyvilläni kritiikistä. Paineita pitää Eetulle ladata, sillä huonosti ovat eläkeläisten asiat. Reima totesi, ettei ole parempaakaan järjestöä ajamassa eläkeläisten asioita. Eetu saa valtion budjettiakin laadittaessa jalkansa oven väliin. Paremmin tietenkin voisi olla. Reima kuuluu myös Anna-Liisa Nuutilan kanssa Varsinais-Suomen Neuvottelukuntaan, joka vaikuttaa kuntiin päin. En usko, että Reima jää peukaloitaan pyörittämään piirin puheenjohtajuuden loputtuakaan. Hyvälle miehelle löytyy aina hommia ja etenkin niitä, joista ei tarvitse maksaa palkkaa.

Suomi-100 tapahtumia on Eläkeliitossakin tulossa useita. Tunnissa maapallon ympäri-tapahtuman harjoituskierros tänä vuonna sai paljon kritiikkiä liiton informaation suhteen. Kritiikki oli oikeutettua. Toivomme myös kunnon panostusta liiton taholta lehdistön suhteen ensi vuonna. Onneksi me olemme jo harjoitelleet ja osaamme hyvin 11.08.2017.

Toiminnallista syksyä toivottaen

Helinä Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti