keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Puoliväliriihi


 
Yhdistyksen kevätkausi lähestyy loppua. Puhtaasta mielenkiinnosta vilkaisen vähän taaksepäin. On syytä kaivaa esille toimintasuunnitelma vuodelle 2017 ja peilata toimintaa siihen.
Yhdistyksen perustoiminnot ovat sujuneet mallikkaasti. Kaikki vastuuhenkilöt ovat hoitaneet tehtävänsä kiitettävästi.  Hallitus on vastuuntuntoinen ja kaikki jäsenet osallistuvat toimintaan. Eläkeliiton kursseilla olen oppinut, että hyvä puheenjohtaja osaa delegoida työt niin, ettei itselle jää oikeastaan mitään. Meillä on olemassa liike siihen suuntaan.  Mauno Koivisto sanoi, ettei päämäärä ole niin tärkeä vaan liike on tärkeä. Olen ihmetellyt, voiko liike olla oikean suuntainen, ellei päämäärä ole selvillä.
 
Jäsenhankinta voidaan myös lukea plussan puolelle yhdistyksen   
toiminnassa – 42 uutta jäsentä tänä vuonna on hyvä tulos.
Opinto- ja pienryhmätoiminta on sujunut hyvin. Sekä liiton- että piirin  koulutuksissa on käyty  tyydyttävästi. Yhdistyksen taloustilanne on suhteellisen hyvä.
Runsas osanotto Piirin kulttuuripäivään Ruskolla 7.6. osoittaa, että kulttuuria harrastetaan.
Raision käsityöpöydät antavat näytteen kädentaidoista. Monenlaista osaamista on. Esiintymislavalle tulee nousemaan peräti kolme yhdistyksemme jäsentä – runoa, laulua, musiikkia.  

Parannettavaakin olisi. Vapaaehtoistyössä ei ole oikein päästy eteenpäin. Syyspuolella pitää panostaa vapaaehtoistyön vetäjän löytämiseksi. Torstaina 10.8. kutsumme kaikki uudet jäsenet Tornilaan tutustumisen merkeissä. Paljon on uusia jäseniä, mutta  heitä ei  tunneta niin, että tietäisimme heidän kiinnostuksensa kohteet ja osaamisalueensa. Siinä joukossa on varmasti paljon erilaista osaamista ja taitoa ja ehkä myös halua tulla toimimaan yhdessä. Otetaan siitä selvää. 

Samana torstaina kutsumme kaikki miehet yhteiseen palaveriin. Tilaisuudet ovat peräkkäin. Välissä juomme yhdessä kahvit. Tommi Taberman on kirjoittanut: ”Miehen sielu on kiven kaltainen, painaa kylliksi, ettei tuuli vie, mutta kuinka se vielä oppisi lentämään?”  ”Jörökit”  lentämään! Jöröiksi on haukuttu, mutta Maaria Leinonen kysyy: ”Ketkä haukkuivat? Naiset. Ketkä kasvattivat miehet sellaisiksi?  Naiset. Kaikkien sisarteni uhon uhallakin sanon: Eläköön suomalainen mies! Kiitos kun olet olemassa. Hukassa olisimme ilman sinua, sinä vakaa, totinen, tuttu,  turvallinen kuin kotimetsä.”  Yhdyn täysillä Maaria Leinoseen.  

Kutsumme kaikkia mukaan toimintaamme. Ei meillä touhuta otsa rypyssä. Huumori on aina päällimmäisenä. Tulepa kuuntelemaan, kun keilaporukka heittää keilaa, vitsit lentää ja nauru on herkässä. Tule vaikka käsityökerhoon, niin huomaat, ettei tuppisuuna istu kukaan. Vaikka noissa ATK-jutuissa pitää ajatella, niin huumorilla sielläkin välillä mennään.
Jooga on erinomainen rentoutumiskeino, mutta kuntosalille ei kannata suoraan joogasta mennä. Yhdessä lauletaan ja välillä on tuolijumppaa. 

Retkiä ja matkoja on tulossa paljon. Kesällä Puutarhamatka, Isonkarin matka ja kesäteatteri. Syksyllä opastettu matka Hämeenlinnaan ja päivämatka Lehmirantaan. Paljon on myös Suomi-100 tapahtumia Raisiossa, joihin osallistumme ja tietenkin kaikkien eläkeläisten yhteinen kesärantapäivä ja Eläkeliiton valtakunnallinen ”Tunnissa maapallon ympäri” kävelytapahtuma 11.8. 

Kevyehköä ohjelmaa ja mukavaa liikunnallista yhdessäoloa on tarjolla koko kesän. Kannattaa seurata tiedotustamme 

Toivotan kaikille mukavaa kesää Maaria Leinosen runolla:

Ilo sen pitäisi olla
jokaisen uuden aamun
valon määrästä
väristä riippumatta
                      pilvinen tai aurinkoinen
                      sinihämäräinen
                      epätoivonharmaa.
mikä tahansa
mutta uusi päivä
mahdollisuuksia täysi!
Ehkä juuri tämä se päivä
jota et koskaan unohda
jonka jälkeen kaikki toisin  
 

Helinä Maria

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti