sunnuntai 14. elokuuta 2016


Toiminnan täsmäys

Kesä lähestyy loppuaan ja toiminta kutsuu. Tosin toimettomana ei Raision yhdistys kesääkään viettänyt. Liikunnallista toimintaa oli koko kesän. Aivan mahtava oli Ritva Erkkilän vetämä pyöräilyretki. Ikänsä Raisiossa asuneena Ritva tietää ja tuntee Raision. Retki oli liikunnan lisäksi sukellus Raision historiaan ja nykyaikaan. Myös keilaajat ovat kokoontuneet koko kesän keilahallissa hyvällä osanottajamäärällä. Itsekin olen niin jäänyt koukkuun keilaukseen, etten malttaisi olla poissa. Kuntokeitaalla oli myös tarkoitus kokoontua joka torstai, mutta huono sää sattui yllättävän usein juuri torstaiksi, joten osanotto jäi vähiin. Lampolan Ritva oli kuitenkin kiitettävästi joka torstai paikalla valmiina ohjaamaan ja neuvomaan laitteiden käytössä. Kesän huipentuma oli sitten ”tunnissa maapallon ympäri” kävelytapahtuma, joka sateisesta säästä huolimatta keräsi kentälle 60 osallistujaa. Kuva on tästä tapahtumasta. Tempaus oli harjoitusta Suomi-100 ensivuoden tapahtumaan. Harjoitusta todella tarvitaan. Parantamista on tiedotuksessa Eläkeliitonkin taholta. Kiitän kaikkia osallistujia. Olitte mahtavia, kun tulitte. Kentällä mentiin rollaattorien ja kävelykeppien tukemina. Saimme hyvän jutun paikallislehteen ja vielä kuvamme urheilusivullekin. Palautetta tapahtumasta olen saanut paljon. Eräskin soittaja kertoi naurussa suin, että poikansa soitti ja ilmoitti äidin olleen kahdessa eri kuvassa Rannikkoseudussa. Äiti ei ollut edes huomannut toista kuvaa.
Kesäaikana saimme toimeksi myös uuden toimintakalenterin ja jäsenkirjeen. Näissä oli suuri urakka, joista lämpimät kiitokset sihteerillemme Aila Lehdolle ja Arja Lavilalle. ATK osaaminen on yhdistyksessämme noussut huimasti Ailan ja Arjan myötä. Alamme olla näidenkin toimintojen suhteen ajassa mukana, kun lisäksi on vielä omasta takaa nettiopastajamme Markku Toivola, joka auttaa kaikissa pulmatilanteissa.
Kulttuuria emme tietenkään ole unohtaneet kesälläkään. Piirin Kulttuuripäivillä Loimaalla oli yhdistyksellämme, miten sen nyt sanoisi, ettei oma kehu haise, kaunein käsityöpöytä. Se oli upea. Lampolan Ritva saikin käyttää ääntään koko pitkän päivän, koska kiinnostuneita riitti ihan jonoksi asti. Itsekin rohkaistuin astumaan ihan esiintymislavalle asti. Yhdessä Lemusta olevan Tiaisen Ritvan ja Turusta tulevan Salovaaran Sadun  kanssa esitimme runokoosteen ”Kyä lykkä runua murteill”. Oli sitten yhteistyötä eri yhdistystenkin kesken. Ja totta kai olimme kesäteatterissa. Tänä vuonna Paimiossa ja totesimme, että Niskavuoren Heta on Heta aina vaan. Kaikkien raisiolaisten eläkeläisjärjestöjen yhteisellä Kesärantapaivällä sain kunnian toimia ohjelman vetäjänä. Paljon sain runoa lykätä joukkoon, kun kaksi kuoroa oli luvassa olla laulamassa ja yhteensattumien johdosta ei ollut yhtään. Ihan jäi tunnelma, että meni se tänä vuonna runokin .Siinä se meni, kun tilanteen pelasti Anneli Uitto ja Raision Harmonikkakerho. Annelin kanssa kivasti sovitimme runot ja laulut yhteen. 
Siis innostunein mielin lähdemme syksyyn.  Paljon onkin jo valmiina suunniteltua ohjelmaa: Kullaanvuoren retki, Lehmirannan matka, Killin Markkinat, Eläkeläisfestarit, kolmen luennon sarja kaupungintalolla ja paljon muuta. On tulossa vilkas syksy. Paljon on uusia ideoita ilmassa. Koko ajan tulee kentältä uusia aloitteita. Jäsenmäärämme on hyvässä nousuvauhdissa. Yhdessä mennään eteenpäin. Meillä on oiva porukka, jonka kanssa on kiva häärätä.   

 

Helinä Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti