perjantai 5. lokakuuta 2018

Mietteitä syyskokouksen lähestyessä

Kesä on mennyt ja syksy jo pitkällä. Kuumasta kesästä huolimatta oli yhdistyksellämme  toimintaa kesälläkin - kävimme mm. Laajoen kesäteatterissa, teimme merimatkan Katanpäähän ja pidimme huolta kunnostamme. Suuret kiitokset Lampolan Ritvalle, joka koko kesän yhdisti porukkaa kerran viikossa Kuntokeitaalle. Meitä on kuitenkin paljon niitäkin, jotka ovat koko kesän kaupungissa. Mennyt kesä on muistoina mielessä ja katseet suuntautuvat tulevaan.

Yhdistyksemme syyskokous on torstaina 15.11. alkaen klo 13 Tornilassa. Asialistalla on tuttuun tapaan puheenjohtajan valinta ja hallituksen jäsenten valinta. Lisäksi hyväksytään kesäkuussa Jyväskylän Liittokokouksessa hyväksytyt yhdistyksen uudet säännöt.

Jouduin viisi vuotta sitten oikeastaan sattumalta yhdistyksen puheenjohtajaksi. Oltiin valmistelemassa yhdistyksen 25-vuotis juhlia. Silloinen puheenjohtaja Tarmo Vihersalo oli ilmoittanut hyvissä ajoin etukäteen, ettei jatka enää puheenjohtajana. Jäsenistö kannatti kovasti Seija-Liisa Junkkalaa uudeksi puheenjohtajaksi, vaikka hän oli ilmoittanut, ettei voinut suostua siinä elämänsä tilanteessa niin sitovaan tehtävään.   Muita vaihtoehtoja ei tullut.  Kävi niin, ettei kokouksessa ollutkaan ketään, joka olisi suostunut puheenjohtajaksi. Istuttiin kokouksessa ja oltiin ymmällä, mitä tehdään. Juhlat olivat tulossa ja ynnäsin mielessäni, että menevät ne juhlatkin piloille, kun ei ole puheenjohtajaa. Ehdotin itse itseäni - rohkea veto. Ajattelin, että vuoden päästähän on uusi valinta. En mitään suosionosoituksia saanut, mutta pakkotilanteessa minut nuijittiin puheenjohtajaksi. Kuinka kävikään! Vaikka alku oli vaikeata niin innostuin hommaan. Aloin saada tukijoita ja ystäviä. Nyt on menossa viides vuosi. Hyvät jäsenet, teidän ansiostanne olen viihtynyt.

Hallitukseen tarvitaan uusia jäseniä. Jotkut lähtevät ja uusia tulee tilalle. Niinhän se toiminta menee. Hyvät jäsenet, ottakaa  asiaksenne paneutua meidän kaikkien yhteiseen asiaan. Miettikää omalta kohdaltanne, josko hallitustyö kiinnostaisi. Miettikää ystäviänne, lähipiiriänne,  löytyisikö sieltä kiinnostusta. Hallitustyön vaikeutta ei tarvitse pelätä. Kiinnostus ja innostus asioihin riittää. Työ tekijänsä opettaa ja apua kyllä saa. Koulutuksiin on myös mahdollisuus päästä. Koulutukset eivät maksa jäsenelle itselleen mitään. Tullessani yhdistyksemme hallitukseen en tiennyt oikeastaan mitään Eläkeliitosta ja aika vähän Raisiostakin. Vasta eläkkeellä ollessani olen oppinut tuntemaan Raisiota ja raisiolaisia. Työssäoloaikana en oikeastaan osallistunut kovinkaan paljoa Raisiossa mihinkään, koska vapaa-aikakin vietettiin kesät / talvet mökillä. Voinkin sanoa, että vasta eläkkeellä ollessani minusta tuli raisiolainen ja suurena tekijänä siinä on ollut toiminta yhdistyksessämme.

Itse en valitettavasti pääse osallistumaan syyskokoukseemme, koska minulla on aika TYKS:iin juuri samana päivänä - pieni, vaaraton toimenpide. Toivon syyskokoukseen runsaasti väkeä, niin jää tuntuma, että demokratia toimii. Tuokaa selvästi esille jäsenistön kanta. Tehkää päätökset ja päätösten jälkeen toimitaan yhdessä tehtyjen päätösten mukaisesti. Hyvää kokousta toivotellen


Helinä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti