sunnuntai 19. marraskuuta 2017


Yhdistyksellämme on syvälle ulottuvat juuret ja kohti uutta lentävät siivet

Mirjam Karila toimi kokouksen puheenjohtajana
Yhdistyksemme syyskokous pidettiin torstaina 16.11. Tornilassa. Kiitettävästi saimme jäseniä paikalle päättämään yhteisistä asioistamme. Syyskokous suuntaa tulevaan. Hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Ensi vuoden toiminnassa on mukana vanhaa, tuttua ja turvallista. Kunnioitetaan perinteitä. On myös uutta. Aika muuttuu ja tuo tullessaan uusia tuulia. Haluamme pysyä kiinni ajassa ja kehittää toimintaamme. ”Yhdistyksellämme on syvälle ulottuvat juuret ja kohti uutta lentävät siivet”  on ensi vuoden slouganini yhdistystoiminnassa. Innolla sitten taas vuoteen 2018.
 Olen iloinen, että tämän vuoden hallituksen jäsenistä vain yksi jäi pois hallituksesta. Siis muilta osin vanha hallitus jatkaa – Olavi Hakala, Ann-Mari Laine, Arja Lavila, Aila Lehto, Eero Pekonen ja Aila Suotonen. Edelleen itse jatkan puheenjohtajana. Kilpailua tehtävään ei ollut, joten ei tässä röyhistellä kannata. Siitä olen erittäin iloinen, että saimme kaksi uutta jäsentä hallitukseen – Marja Rannikon ja Markku Toivolan. Markku on tullut jo tutuksi ATK - opastajanamme. Marja on ihan uusi jäsenemme. Hän on aikaisemmin kuulunut Rymättylän yhdistykseen. Uudet jäsenet tuovat jo pelkällä mukana olollaan piristystä hallitukseen.

Vasemmalla piirin edunvalvontavastaava Anna-Liisa Nuutila,
oikealla Raision Vanhusneuvoston puheenjohtaja Auli Raunio
Ensi vuoden toimintasuunnitelmasta nostaisin esille joitakin asioita. Eläkeliitto on myös edunvalvontajärjestö. Paikallisella tasolla edunvalvontaan liittyen Vanhusneuvoston rooli on hyvin tärkeä. Juuri nyt eletään muutosten aikaa Soten ja maakuntauudistuksen myötä. Vanhusneuvosto tuo uudistuksiin ikä-ihmisten näkökulman. Järjestämme ensi vuonna tilaisuuden, jossa selvitetään Vanhusneuvoston roolia muuttuvassa kuntakentässämme. 
 Vuoden alusta alkaa uutena tanssiryhmä. Arja Nikkola on lupautunut ryhmän ohjaajaksi. Kirjallisuus-/kulttuuripiirille toivotaan kovasti koollekutsujaa. Piiriä on niin moni toivonut. Piiri varmaan pyörisi yhteisvoimin, mutta joku tarvitaan, joka ottaisi jonkinlaisen organisoinnin vastuulleen. Koollekutsuja voi päättää, minkä tyyppistä piiriä lähtee viemään. Yksi mahdollisuus on, että yhdessä osallistujien kesken päätetään piirin sisällöstä. Otathan yhteyttä, jos asia kiinnostaa sinua. Äijäpiiri on lähtenyt hienosti alkuun. Sille toiminnalle veikkaan menestystä.

Jäsenille, jotka eivät enää pääse osallistumaan yhdistyksen tilaisuuksiin, järjestetään kutsutilaisuus. Keskustellaan kahvikupin äärellä heidän kuulumisistaan. Muodostetaan vapaaehtoistyön ryhmä. Ryhmän jäsenet käyvät vuorollaan vanhuksen toiveiden mukaisesti katsomassa häntä ja aletaan pitämään heihin yhteyttä. Minut pysähdytti se, kun kävin katsomassa yhdistyksen pitkäaikaista, entistä sihteeriämme Rauha Ihalaista. En ole nähnyt häntä aikoihin. Rauha ilostui vierailustani. Jalat hänellä ovat niin huonot, ettei enää pääse kerhoomme. Ei ole missään suhteessa oikeudenmukaista, että ihminen tekee vuosia töitä yhdistyksen hyväksi ja sitten unohdetaan. Tähän asiaan tartutaan ensi vuonna.
Retkiä ja matkoja tehdään monenlaisia – teatteria, konserttia, Lehmirannassa käydään, puutarhamatka, saaristomatka yms. Tiistaina 30.1. on sokkomatka. Sokkomatkan tekee mielenkiintoiseksi se, ettet tiedä etukäteen minne menet ja mitä tapahtuu. Tästä sokkomatkasta saat tietää etukäteen sen, että reissu maksaa 50€. Hintaan sisältyy, ruokailu, sisäänpääsymaksut ja kohdeopastukset sekä matkanjohtajan palvelut. Matkalla ei kävellä paljoa. Jossakin paikassa on rappuset, joten pyörätuolissa oleva ei pääse joka paikkaan.
Yhdistyksen 30-vuotisjuhlan päivämäärän 28.10. voit laittaa jo nyt kalenteriisi.

Vanhoja perinteitä noudattaen pidämme kuukausitapaamisissamme arpajaisia. Arpajaiset ovat meille suuri tulon lähde. Meidän varamme tulevat hyvin pienistä puroista. Kiitämme kaikkia arpajaisvoittoja tuoneita. Toivomme, että edelleen tuotte jotakin voitoksi sopivaa. Ensi vuosi on talouden suhteen haasteellinen, koska meillä on liittokokousvuosi ja 30-vuotisjuhla. 
Toimintasuunnitelma kokonaisuudessaan kotisivuillamme.

Mukavaa marraskuuta ja joulun odotusta kaikille!

 

Helinä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti