keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulua odotellessa

Joulu lähestyy kovaa vauhtia. Kiirettä on pitänyt niin yhdistyksen toiminnassa kuin kotioloissakin. Yhdistyksen toiminnassa on tänä vuonna jäljellä vain joulujuhla. Joulujuhlaa vietetään perinteiseen tapaan Tornilassa. On hyvä, että jotain perinteistäkin säilyy hurjaa vauhtia muuttuvassa maailmassa. Joulujuhlaan on ilmoittautunut 75 jäsentä, mikä on ennätysmäärä osallistujia. Juhlaan on panostettu paljon ohjelman suhteen. Kilttejä olemme olleet, koska joulupukki on luvannut tulla ja ottaa vielä muorinsakin mukaan, joten jännitystä on ilmassa paljon.

Näin vuoden lopulla kääntyy katse kuluneeseen vuoteen. Tyytyväisiä saamme olla. Suurimmaksi ansioksi koen jäsenmäärän valtavan kasvun, 71 uutta jäsentä. Jäsenmäärämme on vuoden lopussa siis selvästi yli 200. Muita huomattavia saavutuksia olivat kolmen luennon sarja kaupungintalolla, jonka avulla teimme yhdistystämme tunnetuksi ja saimme uusia jäseniä. Kolmantena positiivisena asiana nostaisin esille lehdistösuhteet. Saimme kuluneena vuonna jutun Eläkesanomiin sekä peräti kolme juttua Rannikkoseutuun.

Kaikessa emme onnistuneet toivomallamme tavalla. Apunen-toiminta esimerkiksi ei vielä käynnistynyt toivotulla tavalla. Vuosikokouksessamme ensivuonna 90 vuotta täyttävä rouva teki aloitteen:"Yhdistyksen tulis perustaa ryhmä, jotka tulis muuten vaan lätisemään yksinäisen tykö."
Aloite on saanut paljon kannatusta. Uskon, että tämä aloite vielä saa jotakin aikaiseksi.

Luottavin innostunein mielin lähdemme ensivuoteen teemalla "Yhdessä". Hallitukseen saatiin kolme uutta, innokasta jäsentä ja vanhoja on neljä. Puheenjohtajana voin todeta, että ihannehallitus.

Kiitän tämän vuoden hallitusta. Meillä oli hyvä yhteistyökykyinen hallitus. Mukava oli kanssanne työskennellä. Kiitän kaikkia jäseniämme kuluneesta vuodesta. Mukavia muistoja jäi runsaasti vuoden varrelta. Toivotan teille kaikille rauhallista joulua ja hyvää Uutta Vuotta Eino Leinon sanoin: "Ja maailma kuinka se muuttuukin, käy elosi päivään tai pilvihin, niin yksi, yksi on varma ain: työn onni on oikea vain."

Helinä Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti